Trainingen

Organisaties die gaan werken met de innovatieve MBO 3 opleiding moeten de overige teamleden en andere functiegroepen ook opleiden vanuit de kenmerken van de opleiding.  

 

Hiervoor volgen alle medewerkers een training over de veranderingen in de langdurige zorg en ontwikkelen zij de competenties om servicegericht, resultaatverantwoordelijk en integraal te werken.

 

Na de training gaan de teams met deze competenties aan de slag door middel van Teamontwikkeling. In een periode van 8 maanden krijgen de teams allen 4 sessies Teamontwikkeling aangeboden, waarmee zij een methodiek in handen krijgen om teamdoelen om te zetten in concrete acties, die zij implementeren in hun werkprocessen. Na dit opleidingstraject zijn teams in staat deze methodiek blijvend toe te passen op nieuwe veranderdoelen. 

 

Leidinggevenden/teamcoaches worden getraind om het team zoveel mogelijk zelfstandig te laten functioneren. Zij krijgen een coachende leiderschapsstijl aangereikt.

Samen met het team leren zij nieuwe teamdoelen te formuleren en om te zetten in acties die worden vertaald in werkprocessen.

 

pijl Training voor Praktijkopleiders & Werkbegeleiders
pijl Kenmerken van de transitie voor Leidinggevenden
pijl Training kenmerken van de transitie voor teamleden  MBO 3, 3+ niveau
pijl Training kenmerken van de transitie voor teamleden MBO 0,1,2 niveau
pijl Teamontwikkeling voor teams
pijl Intervisie voor leidinggevenden
10
AWZW-11

"Midden in het leven blijven staan"

arrow
AWZW | Aanbod | Trainingen
Academie voor Wonen, Zorg & Welzijn | MiracleWeb 3.0